Yemek Tarifleri

Pamuk Üzere Bazlama Ve Katmer

Pamuk Üzere Bazlama Ve Katmer Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 250 ml su bardağı

Hamuru için

  • 7 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1, su bardağı ılık süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1, yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2, yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Katmerin orta katları için

  • Tereyağı yahut margarin

Pamuk Üzere Bazlama Ve Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kaba, bütün materyalleri koyalım karıştıralım, unu ekleyelim.Hamurumuzu yoğuralım.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakalım 45 dakika 1 saat.
  3. Hamurumuzu bezeleyelim küçük küçük 30 dakika dinlendirelim.
  4. Katmerimizin yapılışı,Bezelerimizi biraz açalım yağlayalım.
  5. Kenarlarını keselim katlayalım yada hamurumuzu yağlayalım rulo yapıp bezeleyelim.
  6. Katmerlerinizi, buzdolabında 1 saat bekletelim sonra hamurumuzu yapalım,daha hoş kat kat oluyor,buzdolabında bekletmeden de yapabilirsiniz.
  7. Ocakta uygun bir tavayla pişirelim. Altı üstü kızarana kadar. Not, hamurumuz yumuşak olsun ele yapışmayan bir hamur.

Pamuk Üzere Bazlama Ve Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu