Yemek Tarifleri

Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine)
  • Yaklaşık 6,5 7 su bardağı un (kontrollü yumuşak bir hamur olacak)

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sıvı gereçleri kaseye alıp karıştıralım. Unu ek edip, yumuşak bir hamur yoğuralım. 30 dakika üzeri kapalı dinlendirelim.
  2. Mayalanma hamuru minik bezelere ayırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  3. Üzerini kapatıp, 15 dakika tepsi mayası yaptıralım.
  4. Yumurta sarısını sürüp, 180 derece fırında pişirelim.

Afiyet olsun.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu