Yemek Tarifleri
Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı dışına sürülecek)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5,5 su bardağı un
- İç materyalini dilediğiniz üzere kullanabilirsiniz
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker ve instant mayayı karıştıralım.
- Üzerini örtüp 10dakika etkinleşmesini bekleyelim.
- Maya aktifleştikten sonra sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyelim.
- Kontrollü bir halde unu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Üzerini streçleyip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurdan 15 adet beze hazırlayıp yağlanmış tepsiye dizelim. 15 dk tepsi mayası verelim.
- İç gereç olarak dilediğiniz üzere kullanabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim ,190 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın