Yemek Tarifleri

Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı dışına sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5,5 su bardağı un
  • İç materyalini dilediğiniz üzere kullanabilirsiniz

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker ve instant mayayı karıştıralım.
  2. Üzerini örtüp 10dakika etkinleşmesini bekleyelim.
  3. Maya aktifleştikten sonra sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyelim.
  4. Kontrollü bir halde unu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  5. Üzerini streçleyip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamurdan 15 adet beze hazırlayıp yağlanmış tepsiye dizelim. 15 dk tepsi mayası verelim.
  7. İç gereç olarak dilediğiniz üzere kullanabilirsiniz.
  8. Üzerine yumurta sarısını sürelim ,190 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu