Yemek Tarifleri

Pamuk Kruvasan

Pamuk Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardak ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 3-4 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 4 -4,5 su bardağı un (Kontrollü)
  • Çikolata

Pamuk Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 bardak ılık sütü, yarım paket yaş maya ve şeker ile güzelce karıştırıp 5 dk beklettim.
  2. Daha sonra tereyağ ile yumurtayı ekledim ve karıştırdım. Denetimli bir biçimde un ek ettim.
  3. Ele yapışmayacak formda olduktan sonra güzelce yoğurdum.
  4. Mayalanması için 1 saat bekledim.
  5. Hamuru ikiye böldüm ve merdane ile açtıktan sonra üçgen halinde kestim.
  6. İçine çikolata yerleştirdim.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra mayalanması için 5 dk daha beklettim.
  8. Kabardıktan sonra, yumurta sürdüm ve evvelce ısıtılmış 170 c fırına bıraktım.
  9. Üstü kızardıktan sonra fırından aldım ve üstüne bez örterek ortamda ılımasını bekledim. Çocukların beslenmesi için ülkü.

Pamuk Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu