Yemek Tarifleri

Ovmaç Çorbası

Ovmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre su
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kuru nane

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Bir fiske tuz

Ovmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereyi ocağa kıyalım ,sıvı yağ ve tereyağı da koyalım domatesleri rendeleyelim.
  2. Eriyen yağın üzerine domatesleri koyup hoş pişirelim.
  3. Salçayı ek edip bir kaç dakika karıştıralım.
  4. Suyu ek edelim.
  5. Tuzu baharatları da koyup kaynamaya bırakalım ( tuz ve baharatlar dileğe göre) .
  6. Derin bir kaba yumurtayı kıralım unu da ek edip elimizle ovarak modüllü hamur elde edelim .
  7. Resimdeki üzere kaynayan çorba suyuna bu hamurları yavaş yavaş ek edelim.
  8. 5-6 dakika kadar hamur pişene kadar kaynatıp ocağı kapatalım sıcak olarak çorbayı servis yapalım 🥰.

Ovmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu