Yemek Tarifleri
Ovmaç Çorbası

Ovmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre su
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Bir fiske tuz
Ovmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereyi ocağa kıyalım ,sıvı yağ ve tereyağı da koyalım domatesleri rendeleyelim.
- Eriyen yağın üzerine domatesleri koyup hoş pişirelim.
- Salçayı ek edip bir kaç dakika karıştıralım.
- Suyu ek edelim.
- Tuzu baharatları da koyup kaynamaya bırakalım ( tuz ve baharatlar dileğe göre) .
- Derin bir kaba yumurtayı kıralım unu da ek edip elimizle ovarak modüllü hamur elde edelim .
- Resimdeki üzere kaynayan çorba suyuna bu hamurları yavaş yavaş ek edelim.
- 5-6 dakika kadar hamur pişene kadar kaynatıp ocağı kapatalım sıcak olarak çorbayı servis yapalım 🥰.
Ovmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın