Yemek Tarifleri
Orjinal Pastane Tarzı Un Kurabiyesi

Orjinal Pastane Yordamı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250gr margarin yada tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2- 2,5 su bardağı un
Üzeri için
- Pudra şekeri
Orjinal Pastane Adabı Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarini küçük bir tencereye alın ocağın üstünde kaynatmadan eritin, kaynamamasına lütfen dikkat edin.
- Tamamen eridikten sonra bir tabağa alın.
- Buzdolabında soğumaya bırakın. Güzelce soğuduktan sonra yağ üstte birikirken yağın içinde bulunan su ise altta kalıyor.
- Yağın altında biriken suyu döküyoruz yalnızca yağı kullanıyoruz hatta bu süreci 1 gün öncesinden yaparsanız daha âlâ olur.
- Daha sonra yağı alınan suyu çırpma kabına alıp pudra şekerini de ekleyip mikserle köpürene kadar çırpıyoruz
- Kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpın.
- Daha sonra ununu azar azar ek ederek güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde modüller alıp avucumuzun içerisinde yuvarlayıp silindir formunda yapın
- Düz bir tabanda üzerine çatalla bastırıp fotoğraftaki üzere form verebilirsiniz.
- Daha sonra 3 santim uzunluğunda kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 120 dereceli fırında 25 dk kadar pişirin ben kürdan denetimi ile pişip pişmediğine baktım sizde benim üzere yapabilirsiniz.
- Fırından çıkıp çabucak servis yapmayın sıcakken dağılabilir.
- O yüzden yeterlice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Orjinal Pastane Yöntemi Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın