Yemek Tarifleri

Orjinal Pastane Tarzı Un Kurabiyesi

Orjinal Pastane Yordamı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250gr margarin yada tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2- 2,5 su bardağı un

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Orjinal Pastane Adabı Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle margarini küçük bir tencereye alın ocağın üstünde kaynatmadan eritin, kaynamamasına lütfen dikkat edin.
  2. Tamamen eridikten sonra bir tabağa alın.
  3. Buzdolabında soğumaya bırakın. Güzelce soğuduktan sonra yağ üstte birikirken yağın içinde bulunan su ise altta kalıyor.
  4. Yağın altında biriken suyu döküyoruz yalnızca yağı kullanıyoruz hatta bu süreci 1 gün öncesinden yaparsanız daha âlâ olur.
  5. Daha sonra yağı alınan suyu çırpma kabına alıp pudra şekerini de ekleyip mikserle köpürene kadar çırpıyoruz
  6. Kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpın.
  7. Daha sonra ununu azar azar ek ederek güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
  8. Daha sonra mandalina büyüklüğünde modüller alıp avucumuzun içerisinde yuvarlayıp silindir formunda yapın
  9. Düz bir tabanda üzerine çatalla bastırıp fotoğraftaki üzere form verebilirsiniz.
  10. Daha sonra 3 santim uzunluğunda kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  11. 120 dereceli fırında 25 dk kadar pişirin ben kürdan denetimi ile pişip pişmediğine baktım sizde benim üzere yapabilirsiniz.
  12. Fırından çıkıp çabucak servis yapmayın sıcakken dağılabilir.
  13. O yüzden yeterlice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Orjinal Pastane Yöntemi Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu