Yemek Tarifleri
Örgü Kenarlı Kıymalı Pide
Örgü Kenarlı Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
İç materyali için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- Bir tutam maydanoz
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pide hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta (sarısı ayrılacak)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5- 6 su bardağı un (markaya nazaran değişiklik olabilir)
Su bardağı ölçüsü 200ml
Örgü Kenarlı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pide hamuru için,süt su,şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım,karıştırıp yumurta akı,sıvı yağı ek edelim.
- Ununu azar ek edelim.
- Elinizi hamurdan kurtarmak için elimizi çok az sıvı yağ batırıp toparlayıp,yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 30 dakika mayalandıralım.
- Hamur mayalanırken iç materyalini hazırlayalım.
- Rondodan bütün malzemeyi çekerek kıymaya ek edelim.
- Baharatları ,salçasını,yağını ekleyip güzelce karıştıralım.
- Hamuru hafif unlanmış tezgaha alarak,mandalina büyüklüğünde 17 adet beze yaparak üzerini örtelim.
- İlk yaptığımız bezeden baslayarak merdane ile uzunlamasına açalım (fotoğraflara bakabilirsiniz) iki tarafından.
- Yukardan aşağı çizik atalım,attığımız çiziği ortadan bölüp ,birbirine dolayıp örgü biçiminde sağ sol olarak değiştirerek kenarlara alarak,pide hali verelim.
- Tepsiye alalım, üzerine kıymalı harçtan yayarak koyalım.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürerek (sadede yapabilirsiniz) 180 derecede ısınmış fırında,alt üst ayarda istediğimiz üzere kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca üzerine örtü kapatalım yumuşacık kalsınlar.
Bol yeşillik ve limon ile servis edelim. Afiyet olsun.
Örgü Kenarlı Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın