Yemek Tarifleri

Odun Fırınında Patatesli Börek

Odun Fırınında Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg patates
  • 500 gr taze soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber silme
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Odun Fırınında Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Görseldeki üzere patatesleri soyup yıkayalım gelişi hoş doğrayıp üzerini geçene kadar su doldurup ocağa alalım.
  2. Orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  3. Yumuşamış patatesleri bir süzgece alarak kenara bırakalım.
  4. Diğer yandan soğanları yıkayıp görseldeki üzere doğrayalım.
  5. Sıvı yağda soğanlar solana kadar kavuralım.
  6. Kavrulan soğanların üzerine başka kalan materyalleri ekleyip güzelce harmanlayalım.
  7. Üzerine patatesleri de boşaltarak çatal yahut patates ezeceği ile hem patatesleri ezip hem de karıştıralım.
  8. Daha sora odun fırına gönderim.

Deneyenlere şimdiden.

Afiyet olsun?.

Odun Fırınında Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu