Yemek Tarifleri

Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı (400 ml) kaynar su
  • 1 su bardağı (Haşlanmış) nohut
  • Sıvı yağ
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 adet et bulyon

Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve iri modüller halinde doğradığınız limonu serpin.
  2. Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve 1 saat kadar bekletin.
  3. Pirinci suyu berraklaşıncaya kadar düzgünce yıkayın ve süzün.
  4. Tencereye yağı koyun pirinci ekleyin ve 3-4 dk. birtakım pirinçlerin uçları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  5. Kavrulan pirinçlerin üzerine sulu karışımı ekleyin. Bir sefer karıştırın.
  6. Önceden hoşlandığınız nohutları da çabucak ekleyin ve yeniden bir kere karıştırın.
  7. Tencerenin kapağı kapalı formda, orta ateşte 1 dk. daha sonra kısık ateşte 8-10 dk. pişirin.Suyunu çekmiş ise olmuş demektir.
  8. Ateşi kapatın ve kapağın altına bir kağıt havlu yerleştirin.10-15 dk. dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu