Yemek Tarifleri
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı (400 ml) kaynar su
- 1 su bardağı (Haşlanmış) nohut
- Sıvı yağ
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- 1 adet et bulyon
Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve iri modüller halinde doğradığınız limonu serpin.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve 1 saat kadar bekletin.
- Pirinci suyu berraklaşıncaya kadar düzgünce yıkayın ve süzün.
- Tencereye yağı koyun pirinci ekleyin ve 3-4 dk. birtakım pirinçlerin uçları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine sulu karışımı ekleyin. Bir sefer karıştırın.
- Önceden hoşlandığınız nohutları da çabucak ekleyin ve yeniden bir kere karıştırın.
- Tencerenin kapağı kapalı formda, orta ateşte 1 dk. daha sonra kısık ateşte 8-10 dk. pişirin.Suyunu çekmiş ise olmuş demektir.
- Ateşi kapatın ve kapağın altına bir kağıt havlu yerleştirin.10-15 dk. dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın