Yemek Tarifleri

Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 ölçü haşlanmış nohut ( isteğe bağlı az-çok)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet bulyon ya da varsa tavuk suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Kaynamış su

Üzerine dilerseniz;

  • Karabiber
  • Pulbiber
  1. Önceden hazırladığımız nohutlar bekler.
  2. Yağımızı aldığımız tenceremize pirinçlerimizi ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  3. Daha sonra nohutlarımızı ekliyoruz.
  4. Kanayan suyumuzu, bulyonumuzu ve tuzumuzu da ek ederek pişmeye bırakıyoruz.
  5. Daha sonra servis etmeye hazır. Afiyet olsun?

Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu