Yemek Tarifleri
Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 ölçü haşlanmış nohut ( isteğe bağlı az-çok)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet bulyon ya da varsa tavuk suyu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Kaynamış su
Üzerine dilerseniz;
- Karabiber
- Pulbiber
- Önceden hazırladığımız nohutlar bekler.
- Yağımızı aldığımız tenceremize pirinçlerimizi ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra nohutlarımızı ekliyoruz.
- Kanayan suyumuzu, bulyonumuzu ve tuzumuzu da ek ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra servis etmeye hazır. Afiyet olsun🍚
Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır