Yemek Tarifleri

Nohutlu Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Nohutlu Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 bardak sıcak su

Üzeri için ;

  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 2 kaşık tereyağı

Nohutlu Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önceden haşlayıp hazırladığımız buğday, nohut ve sıcak suyumuzu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Yoğurt ve unu bir kasede yeterlice karıştırdıktan sonra, çorbanın suyundan bu karışıma bir kepçe ekleyerek süratlice karıştırıp terbiyemiz ılık hale getiriyoruz.
  3. Ilık terbiyemizi kaynayan tencereye yavaş yavaş ve karıştıra karıştıra ekliyoruz.
  4. Üzerine tuzu da ek edip 3-5 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  5. İki kaşık tereyağıyla naneyi yakıp çorbanın üzerine ekliyoruz. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.

Afiyet olsun ????.

Not: çorbalarınızı dinlendirirseniz kıvamı biraz daha ağırlaşır ve içerken yumuşacık bir his verir.

Nohutlu Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu