Yemek Tarifleri

Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı sumak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tek yapmamız gereken bir gün öncesinde nohutumuzu soğuk suya koyup, sonraki gün haşlamak.
  2. Bunun hariçinde bütün materyallerimizi ufak ufak doğrayıp borcamamıza koyalım ve güzelce karıştıralım.
  3. Haşlanmış nohutumuzu da ek edelim. Ve düzgünce tekrar karıştırıp üzerini yağlı kağıt ile örtelim.
  4. 180 derece alt üst fana ayarladığımız fırınımıza koyalım ve denetimli olarak 25-30 dakika pişirelim.
  5. Son 5 dakika üstünü açalım ki üstüde güzelce kızarsın.
  6. Sonrasında tanımımız yemeğe hazır, ister yoğurtla ister pilavla deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ?.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu