Yemek Tarifleri

Nefis Tavuklu Şehriyeli Zerzevat Çorbası

Nefis Tavuklu Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kesim tavuk göğsü
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet iri uzunluk domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Yeteri kadar sıcak su
  • Tuz

Nefis Tavuklu Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeleri hepsini yıkayıp iri iri doğrayalım.
  2. Uygun bir tencereye 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynayan suya zerzevatları ve tavuk göğsünü ek edelim.
  4. Tereyağını da ekleyelim.
  5. Kapağı kapatıp kaynamaya bırakalım.
  6. Tavuk göğsünü denetim edip piştiğinden emin olalım.
  7. Sen tavuk göğsünü tencereden çıkaralım bir tabağa koyup tiftikleyelim.
  8. Çorbayı blenderdan geçirelim.
  9. Tiftik dediğimiz tavuğu ve şehriyeyi tencereye ek edelim.
  10. Üzerine kimyon ve tuz ve limon suyu ekleyip karıştıralım.
  11. Pişen çorbayı kapatıp üzerine nane serpiştirelim kıtır ekmekle servis yapalım yapanlara afiyet olsun.

Nefis Tavuklu Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu