Yemek Tarifleri

Nefis Tavuklu Pilav

Nefis Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 buçuk su bardağı tavuk suyu
  • 2 adet haşlanacak tavuk göğsü
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
  • Karabiber

Nefis Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tavuk göğsümüzü üzeri kapanana kadar su koyup 45 dakika kadar haşlayalım.
  2. Tenceremizde tereyağımızı eritip yıkadığımız pirinçlerimizi kavuralım.(ne kadar kavurursak o kadar tane tane olur).
  3. Üzerine haşladığımız tavuğumuzun suyundan ekleyip kaynamaya bırakalım.
  4. Tuzumuzu da atalım ve demlemeye bırakalım.
  5. Tavuklarımızı didelim ve pilavımızın içine atalım.
  6. Ben tavukları bilerek yağda kavurmadım direk tavuğumuzun tadını tam alalım diye. (isteye nazaran sizler tavada tavuğu hafif kavurabilirsiniz. ).
  7. Tabağımıza alıp üzerine karabiber serpip servise hazır edelim.Afiyet olsun😊😊😊😊.

Nefis Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu