Yemek Tarifleri
Nefis Tavuklu Pilav

Nefis Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 buçuk su bardağı tavuk suyu
- 2 adet haşlanacak tavuk göğsü
- Aldığı kadar su
- Tuz
- Karabiber
Nefis Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk göğsümüzü üzeri kapanana kadar su koyup 45 dakika kadar haşlayalım.
- Tenceremizde tereyağımızı eritip yıkadığımız pirinçlerimizi kavuralım.(ne kadar kavurursak o kadar tane tane olur).
- Üzerine haşladığımız tavuğumuzun suyundan ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Tuzumuzu da atalım ve demlemeye bırakalım.
- Tavuklarımızı didelim ve pilavımızın içine atalım.
- Ben tavukları bilerek yağda kavurmadım direk tavuğumuzun tadını tam alalım diye. (isteye nazaran sizler tavada tavuğu hafif kavurabilirsiniz. ).
- Tabağımıza alıp üzerine karabiber serpip servise hazır edelim.Afiyet olsun😊😊😊😊.
Nefis Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın