Yemek Tarifleri

Nefis Sosu İle Tavuk

Nefis Sosu İle Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 50 ml zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 ml krema
  • 200ml süt
  • 200 ml zerzevat suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Muskat

Nefis Sosu İle Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
  2. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
  3. Baharatları, salçayı, zeytinyağını ekleyip güzelcene karıştırın.
  4. 2 saat dinlendirin.
  5. Ardından kızgın tavada kızartın, tereyağını ekleyin kavurun.
  6. Üzerine zerzevat suyu, unu kremaya ve sütü karıştırın, baharatları ekleyip karıştırın. Hafif koyu kıvam alana kadar pişirin. Affiyet olsun 💖

Nefis Sosu İle Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu