Yemek Tarifleri

Nefis İnstant Mayalı Poğaça

Nefis İnstant Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta oda sıcaklığında (Sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
  • Çörek otu
  • Zeytin ezmesi (Ya da ayıklanmış zeytin)

Nefis İnstant Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Tarife teğe bir uyarsanız sıkı lezzetli bir poğaça yapacağınıza garanti verebilirim. Tadım yapan konuklarınızın tanım soracağı hem klasik hem nefis bir tanım.

  1. İlk olarak bir cezvede 1 su bardağı sütü ılıtın.
  2. Ardından yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyu ve 2 yemek kaşığı toz şekeri alın.
  3. Üzerine de ılıttığınız sütü ek ve 1 paket mayayı ek edin.
  4. Daha sonra bu karışımın içine 1 su bardağı sıvı yağı, oda sıcaklığına beklemiş olan 1 adet yumurtayının akını ve 1 yemek kaşığı tuzu ek ederek tüm malzemeyi uygunca karıştırın.
  5. Sonra yaklaşık 7 su bardağı unu azar azar ek edin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
  6. Yoğurduğunuz mayalı poğaça hamurunu yaklaşık 40- 50 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  7. Son adımda evvelce yoğurup dinlenmeye bıraktığınız mayalı poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde kesimler koparın.
  8. İçine harçtan koyup hamuru elinizde yuvarlayarak biçim verin.
  9. Ardından tüm modülleri birebir formda tamamladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Toplam 16 adet pogaca çıkıyor.
  10. Üzerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu dökün.
  11. Sonra da hazırlamış olduğunuz poğaça hamurlarını yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin. Bekleyen hamurlarınız fırına girmeye hazır.
  12. Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında mayalı poğaçaların üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişirme sürecini fırınınızın pişirme durumuna nazaran denetimli olarak yapın. Gerektiğinde tepsilerin yerini ve istikametini değiştirin.

Önemli not.

  • Poğaçanın hoş olması kabarması için un kalitesi çok değerli. Cokta efsane olmayan unlarla malesef bu sonuç elde edilmiyor.
  • Deneyerek elinize uygun unu keşfedin.
  • Mayalı poğaçalarınızın üzerinin daha da kızarmış kızıl bir imgeye sahip olmasını isterseniz, üzerine süreceğiniz yumurta sarısının içine bir tutam toz şeker katın.

Nefis İnstant Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu