Yemek Tarifleri

Nefis Erişteli Mercimek

Nefis Erişteli Mercimek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı dondurulmuş et suyu yahut bulyon
  • 1 tane büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ( tercihe nazaran biber salçası da ekleyebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
  • Kara biber
  • Tuz
  • Tercihe nazaran pul biber vs ekleyebilirsiniz sizin ağız tadınıza bırakıyorum 🙂

Nefis Erişteli Mercimek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 bardak mercimeği tencereye koyup, 3 su bardağı suyla 20 dk haşlayalım.
  2. Haşlanan mercimeğimizin suyunu süzelim,
mercimekleri süzgeçe alalım.
  3. Soğanlar ince ince doğrayıp kısık ateşte yağ ile kavuralım, soğan hafif kavrulunca salçayıda ekleyelim.
  4. Üzerine et suyunu ve 3. 5 su bardağı su koyup, kaynamasını bekleyelim.
  5. Kaynayan suyumuza evvel mercimeği sonra
erişteyi ve baharatlarımızı sırasıyla koyup, orta dereceli ateşte pişmeye bırakalım.
    Not : mercimeği haşlamadan da yapabilirsiniz ancak çok beklersiniz.
    Eğer haşlamadan yapacaksanız erişteyi mercimekler yumuşamaya başlayınca koyun.
    Deneyenlerin ve deneyeceklerin şimdiden ellerine sıhhat 🙂 ?.

Nefis Erişteli Mercimek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu