Yemek Tarifleri

Nefis Domates Soslu Karışık Kızartma

Nefis Domates Soslu Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 6-7 adet yeşil köy biberi
  • 2-3 adet kabak (bu kez kullanmadım)
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 4 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Kırmızı toz biber (damak tadınıza nazaran ayarlayalım)

Nefis Domates Soslu Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sosu hazırlayalım. Domateslerin orta kısımlarını çıkarın ve iri modüller halinde doğrayın. Mutfak robotuna aktarın.
  2. Sarımsakları ekleyip küçülene kadar çekin. Çok sıvı olmasın.
  3. Uygun bir tencerede pişmeye bırakın.
  4. Kaynadığında tuz kırmızı toz biber ve sıvı yağı ek edip 10-15 dk kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın.
  6. Patatesleri soyup kurulayın ve istediğiniz halde doğrayın.
  7. Biraz tuzlayarak kızgın yağda kızartın.
  8. İsterseniz iki seferde yapabilirsiniz.
  9. Sonra bir tabağa süzdürerek çıkartın.
  10. Patlıcanları alacalı halde soyup ister yuvarlak ister uzun halde doğrayın.
  11. Tuzlu suda bekletin ve sonrasında süzüp kurulayın.
  12. Biraz tuzla kızartın.
  13. Ara orta karıştırın ve kızardığında çıkarın.
  14. Biberleri yıkayıp güzelce kurulayın. Islak olursa çok sıçrayacaktır.
  15. Tohumlarını ayıklayıp jülyen kesin ve az tuzlayıp kızartın.
  16. Ara orta karıştırın ve kızardığında çıkarın.
  17. Domates sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun?.

?miktarları arttırarak hazırlayabilirsiniz.

Nefis Domates Soslu Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu