Yemek Tarifleri

Nefis Çikolata Soslu Yalancı Profiterol

Nefis Çikolata Soslu Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti (Dilerseniz krema yahut labne de kullanabilirsiniz)
  • 17 adet kedi lisanı (Damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)

Çikolata sosu:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram çikolata (Sütlü yahut bitter)

Nefis Çikolata Soslu Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Muhallebi için öncelikle bir tencereye vanilya ve krem şanti hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım.
  2. Orta ateşte daima çırparak kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  3. Pişen muhallebinin içine vanilya ve krem şantiyi de ekleyerek uygunca çırpalım.
  4. Hazırlanan muhallebiye kenarda ufaladığımız kedi lisanlarını ekleyelim ve bütünleşene kadar karıştıralım.
  5. Hazır olan muhallebiyi borcama döküp kenarda bekletelim.
  6. Ayrı bir tencerede çikolata sosunu hazırlayalım. Tereyağı ve çikolata harç tüm materyalleri ekleyip kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
  7. Pişen sosun içine tereyağı ve çikolatayı da ekleyip uygunca karıştıralım.
  8. Artık sos ve muhallebiyi buluşturma vakti. Kenarda dinlenen muhallebinin üzerine çikolata sosunu dökelim ve güzelce yayalım.
  9. Tatlımız ılındıktan sonra 1 gece buzdolabında dinlenirse çok daha lezzetli ve hoş bir kıvam elde edersiniz. Deneyen herkese afiyet olsun….

Nefis Çikolata Soslu Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu