Yemek Tarifleri

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Muz
  • Çikolata

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaseye yumurtaları alıp üzerine şekeri ilave edin.
  2. Köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Süt, sıvı yağ, nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
  4. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamuru dökün 180° öncedem ısıtılmış fırında 13-14 dk pişirin.
  5. Krema için tencereye vanilya hariç tüm materyalleri koyup karıştırın.
  6. Krema yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirin.
  7. Kaynayan kremayı ocaktan alıp vanilyayı ekleyin orta ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın.
  9. Üzerine 2 adet bütün muzu koyup keki rulo yapın.
  10. Pastanın üstünü dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  11. Ben kremayla kaplayıp üzerine muz dilimleri koydum.
  12. Beyaz çikolatayı benmari eritip üzerine gezdirdim. Afiyet olsun?.

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu