Yemek Tarifleri
Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Muz
- Çikolata
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaseye yumurtaları alıp üzerine şekeri ilave edin.
- Köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt, sıvı yağ, nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
- Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamuru dökün 180° öncedem ısıtılmış fırında 13-14 dk pişirin.
- Krema için tencereye vanilya hariç tüm materyalleri koyup karıştırın.
- Krema yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirin.
- Kaynayan kremayı ocaktan alıp vanilyayı ekleyin orta ara karıştırarak soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın.
- Üzerine 2 adet bütün muzu koyup keki rulo yapın.
- Pastanın üstünü dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben kremayla kaplayıp üzerine muz dilimleri koydum.
- Beyaz çikolatayı benmari eritip üzerine gezdirdim. Afiyet olsun🌸.
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın