Yemek Tarifleri
Muzlu Muhallebili Kek

Muzlu Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 2 adet yumuşamış muz
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- Çikolata kesimleri isteğe bağlı
Muzlu muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet küçük uzunluk muz
Muzlu Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muzlar çatal yardımıyla yeterlice ezilir. Üzerine 50 gram tereyağı eklenir güzelce ezilen muzları mikser yardımıyla 5 dakika güzelce karıştırılır.
- Ardından süt ve yumurta eklenir sonra biraz daha karıştırılır. Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve karıştırılır.
- Sonra unu denetimli bir biçimde ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıba harcı döküp.
- Üzerine çikolata modülleri ile süsledikten sonra evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Pişirme derecesini kürdan yardımıyla denetim ettikten sonra fırından çıkarabilirsiniz.
- Kekimizi soğumaya bırakıp muhallebi üretimine geçiyoruz. Muzlu muhallebi tanımı için öncelikle muzlar rondodan geçirilir.
- Muhallebisi için; tencereye un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve sütün birazını alarak tüm malzemeyi güzelce karıştırıp.
- Ardından kalan süt eklenir ve ocağı açarak muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz.
- Koyulaşıp göz göz olan muhallebiye tereyağı, vanilya ve püre haline getirdiğimiz muzları ek ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hazır olan muhallebimizi ocaktan alıyoruz ve sonra soğuyan kekimizi ortadan 3 eşit kesime bölüp ortalarına muhallebimizi döküyoruz.
- Birleştirme süreci bittikten sonra dinlenen kekimiz servise hazır afiyet olsun.
Muzlu Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın