Yemek Tarifleri

Muzlu Muhallebili Kek

Muzlu Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 2 adet yumuşamış muz
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çikolata kesimleri isteğe bağlı

Muzlu muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet küçük uzunluk muz

Muzlu Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle muzlar çatal yardımıyla yeterlice ezilir. Üzerine 50 gram tereyağı eklenir güzelce ezilen muzları mikser yardımıyla 5 dakika güzelce karıştırılır.
  2. Ardından süt ve yumurta eklenir sonra biraz daha karıştırılır. Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilya  eklenir ve karıştırılır.
  3. Sonra unu denetimli bir biçimde ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıba harcı döküp.
  4. Üzerine çikolata modülleri ile süsledikten sonra evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Pişirme derecesini kürdan yardımıyla denetim ettikten sonra fırından çıkarabilirsiniz.
  5. Kekimizi soğumaya bırakıp muhallebi üretimine geçiyoruz. Muzlu muhallebi tanımı için öncelikle muzlar rondodan geçirilir.
  6. Muhallebisi için; tencereye un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve sütün birazını alarak tüm malzemeyi güzelce karıştırıp.
  7. Ardından kalan süt eklenir ve ocağı açarak muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz.
  8. Koyulaşıp göz göz olan muhallebiye tereyağı, vanilya ve püre haline getirdiğimiz muzları ek ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
  9. Hazır olan muhallebimizi ocaktan alıyoruz ve sonra soğuyan kekimizi ortadan 3 eşit kesime bölüp ortalarına muhallebimizi döküyoruz.
  10. Birleştirme süreci bittikten sonra dinlenen kekimiz servise hazır afiyet olsun.

Muzlu Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu