Yemek Tarifleri

Muzlu Fındıklı Pasta

Muzlu Fındıklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pasta kreması için;

  • 1 kutu dr.oetker vanilyalı pasta kreması
  • 1,5 su bardağı süt
  • 8 adet petibör bisküvi
  • Damla çikolata
  • 2 tane muz

Ganaj kreması için;

  • 200 ml krema
  • 200 gram sütlü çikolata
  • Fındık

Muzlu Fındıklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak pandispanya hazırlanır.
  2. Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır.
  3. Sarıların üzerine bir çay bardağı şeker eklenerek yüksek devranda çırpılır.
  4. Çırparken yarım çay bardağı ılık su eklenir.
  5. Üzerine un,nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozu eklenerek son sefer çırpılır.
  6. Ayrı bir kabın içerisinde yumurtanın akları yarım çay kaşığı tuz ile yüksek bölümde çırpılır.
  7. Çırpılan yumurta akı yumurta sarılarının üzerine iki seferde eklenerek bir spatula yardımı ile alttan üstte hakikat yavaşça karıştırılır.
  8. Hazırlanan harç kalıbın içerisine alınır.
  9. 180 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirilir.
  10. Pişen kek soğutulur daha sonra kalıptan dikkatli bir halde çıkartılır ve ikiye kesilir.
  11. Kekin bir kesimi kalıbın içerisine tekrardan konur ve kahve ile ıslatılır.
  12. Ara kreması için pasta kreması 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılır.
  13. İçerisine bisküvi, damla çikolata ve muz eklenir karıştırılır.
  14. Hazırlanan krema kekin üzerine yayılır.
  15. Diğer kek parçasıda kahve ile ıslatılarak üzerine kapatılır.1 saat buzdolabında bekletilir.
  16. Ganaj kreması için 200 ml sıvı kremayı küçük sos tenceresinde kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır.
  17. Kaynamaya başlayınca çikolata eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır.
  18. Fındıkta eklenerek pastanın üzerine yayılır.
  19. 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra dilek edilen biçimde süslenir.Afiyet olsun?.

Muzlu Fındıklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu