Yemek Tarifleri

Mürdüm Eriği Marmelatı Görüntülü

Mürdüm Eriği Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg  mürdüm eriği
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Mürdüm Eriği Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Eriklerimizi güzelce yıkayalım.
  2. Bıçakla kesip çekirdeklerini çıkaralım.
  3. Kaynatacağımız tencereye alalım.
  4. Yarım çay bardağı suyu ek edip ocağa koyalım.
  5. Dibinin tutmaması için karıştıralım.
  6. Erikler  suyunu bırakıp yumuşayınca ocaktan alalım.
  7. Blender den geçirelim. Şekerini ilave edelim.
  8. Mürdüm eriği tatlı olduğu için 1 kg eriğe, 1 bardak şeker koydum. (tatlı sevmeyen bardağın biraz eksiğini koyabilir)ekşi eriklere biraz daha fazla konulabilir.
  9. Ocağa alalım.
  10. Kaynayınca ocağı kısalım. 10. Kaynadıkça hem rengi hoş, hem de pürüzsüz oluyor.25 dk sonra limon suyunu koyalım. 2-3 dk daha kaynatalım.
  11. Dondurucu  da soğutulmuş bir kapta kıvam denetimi yapalım.Marmelata kaşıkla çizik atalım çabucak birleşmiyorsa olmuş demektir.
  12. Ocaktan alalım. Sıcakken kavanozlara doldurup sıkıca kapağını kapatalım.Rengi ve lezzetiyle efsane oldu. Kesinlikle deneyin derim.

Mürdüm Eriği Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu