Yemek Tarifleri

Mükemmel Kıvamıyla Pastane Tarzı Çikolatalı Supangle

Harika Kıvamıyla Pastane Tarzı Çikolatalı Supangle Tanımı İçin Malzemeler

(200 ml su bardağı kullandım)

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı

Piştikten sonra eklenecekler;

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 120 gram kadar sütlü çikolata (dilerseniz bitter çikolata ya da karışık kullanabilirsiniz.)

Pişip, soğuduktan sonra eklenecekler;

  • Yarım su bardağı buz üzere soğuk su

Harika Kıvamıyla Pastane Metodu Çikolatalı Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tenceremize şeker, nişasta ve kakaoyu alıp karıştıralım.
  2. Ardından yumurta sarısını da ekleyip biraz daha karıştıralım.
  3. Bu kademeden sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  4. Tenceremizi ocağımıza alalım. Orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Pişen muhallebimizi ocaktan alalım. İçerisine tereyağ ve çikolatamızı ekleyip karıştıralım.
  6. Muhallebimizi soğuyana kadar karıştırmaya devam edelim.
  7. Soğuyan muhallebimizin içine buz üzere soğuk suyu ek edelim ve güzelce çırpıcıyla karıştıralım.
  8. Su ile düzgünce bütünleşen muhallebiyi kuplara ya da kaselere aktaralım.
  9. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim. Daha sonra dilediğiniz üzere süsleyerek, afiyetle yiyebilirsiniz.

Harika Kıvamıyla Pastane Yolu Çikolatalı Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu