Yemek Tarifleri
Muhteşem Sosuyla Islak Kek

Süper Sosuyla Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
Süper Sosuyla Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Islak kek tanımı için; yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra şeker eklenip güzelce çırpıldıktan sonra süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Üzerine un, kakao ve kabartma tozu eleyerek ekleyip çok az karıştırılarak kek hamuru yapıyoruz.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 30 dk kadar pişiriyoruz.
- Süre sonunda kürdanla denetim edip kekimizi fırından çıkarıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Sos için bütün materyalleri derin bir tencereye alınıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar ocakta pişiriyoruz.
- Ocaktan alınıp kaynadıktan sonra sosumuzun altını kapatıyoruz.
- Kekimizin üzerini kurdan yardımıyla delikler açıyoruz, daha sonra kekimizi kesip, üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküyoruz .
- 2 3 saat dolapta beklettikten sonra servis yapıyoruz süslemek için hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Not:Kek soğuk sos sıcak olacak. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Süper Sosuyla Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın