Yemek Tarifleri

Muhteşem Sosuyla Islak Kek

Süper Sosuyla Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Süper Sosuyla Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Islak kek tanımı için; yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra şeker eklenip güzelce çırpıldıktan sonra süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  2. Üzerine un, kakao ve kabartma tozu eleyerek ekleyip çok az karıştırılarak kek hamuru yapıyoruz.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 30 dk kadar pişiriyoruz.
  5. Süre sonunda kürdanla denetim edip kekimizi fırından çıkarıp, soğumaya bırakıyoruz.
  6. Sos için bütün materyalleri derin bir tencereye alınıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar ocakta pişiriyoruz.
  7. Ocaktan alınıp kaynadıktan sonra sosumuzun altını kapatıyoruz.
  8. Kekimizin üzerini kurdan yardımıyla delikler açıyoruz, daha sonra kekimizi kesip, üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküyoruz .
  9. 2 3 saat dolapta beklettikten sonra servis yapıyoruz süslemek için hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Not:Kek soğuk sos sıcak olacak. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Süper Sosuyla Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu