Yemek Tarifleri

Muhallebili Kek

Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • hindistan cevizi

Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için; yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpıyoruz.
  2. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Tart kalıbını yağlayıp hazırlamış olduğumuz kek harcını döküp 180’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Krema için; gerekli tüm materyalleri tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz en son altını kapatıp vanilyayı ek ediyoruz.
  6. Hindistan cevizi serpip buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun 😋.

Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu