Yemek Tarifleri
Muhallebili Kek

Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1.5 su bardağı un
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Üzeri için:
- hindistan cevizi
Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Tart kalıbını yağlayıp hazırlamış olduğumuz kek harcını döküp 180’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Krema için; gerekli tüm materyalleri tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz en son altını kapatıp vanilyayı ek ediyoruz.
- Hindistan cevizi serpip buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun 😋.
Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın