Yemek Tarifleri
Mücver

Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 4,5 kısım taze soğan
- Yarım paket kabartma tozu
- 4-5 kol maydanoz (İsteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Bol nane
- Acı pul biber
- Un (Kek kıvamında olucak un ayarlı koyulmalı) 3 yemek kaşığı kadar
Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak rendelenir.
- Yumurta süt ince kıyılmış taze soğan ,kabartma tozu, baharat, un ek edilir karıştırılır.
- Tavaya kızgın yağ koyulur.
- Yarım su bardağı kadar kaşık ile tavaya dökülür alt üst kızarana kadar pişirilir.
- Yoğurt yanına çok yakışıyor. (Sarımsaklı da olabilir)
Afiyet olsun.
Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın