Yemek Tarifleri

Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket dr. oetker kakaolu puding
  • 100 gram tereyağ
  • 1 paket eti petit beurre yada eti finger bisküvi (Ben bu sefer finger bisküvi ile yaptım)

Süslemesi için

  • Hindistan cevizi yada toz antep fıstığı (Ben çabucak yapıp yiyelim diye yaptığımdan elimde hindistan cevizi vardı onu kullandım)
  • Çilek

Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pudingimizi ardında tanım edilen süt ölçüsüne nazaran sütünü koyup puding tozumuzu üstüne ekleyip ocağa almadan evvel karıştıralım topaklanma olmasın diye. Sonra ocağa alalım.
  2. Bisküvilerimizi ufak ufak kesimlere ayıralım.
  3. Tereyağımızı ocağa alıp eritelim eriyen tereyağımızı bisküvilerimizin üstüne döküp kaşık yardımı ile karıştıralım.
  4. Tereyağına buladığımız bisküvi harcımızın üzerine pudingimizi döküp karıştıralım yumuşadığında bisküvilerimiz kek kalıbına yada yağlı kağıt üzerine koyup rulo haline getirelim. (ben kek kalıbında yaptım lakin öncesinde yağlı kağıt koydum zira çıkarması o formda daha kolay oluyor kalıptan.)
  5. Bunları yaptıktan sonra pastamız hazır 35-40 dakika buz dolabında bekletin şayet çabucak canınız çektiyse ve yemek istiyorsanız (Bizim o denli oldu ????) 25 dakika buzluğa atın pastanız hazır. Şimdiden afiyet olsun deneyip fotoğraflarınızı bekliyorum. ????

Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu