Yemek Tarifleri
Mozaik Baton Kek

Mozaik Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler
- ️3 yumurta
- ️1 su bardağı şeker
- ️1 su bardağı süt
- ️Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
- ️2 su bardağından biraz az un
- ️Kabartma tozu
- ️Vanilin
- ️1 yemek kaşığı kakao
Mozaik Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağımızı ekleyip çırpalım.
- Son olarak un kabartma tozu vanilini ekleyelim ve çırpalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalıbımıza harcımızı dökelim. Yaklaşık bir su bardağı kadar harcımızdan ayıralım ve bir yemek kaşığı kakao ekleyelim.
- Sonra kakaolu harcı üzerine gezdirelim.
- 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra 10 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve kesip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 🥰.
Mozaik Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın