Yemek Tarifleri

Minik Pizza

Minik Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt yada ayran
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 5 su bardağı un

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Sucuk
  • Sosis
  • Yeşil biber
  • Kaşar peyniri
  • Mısır
  • Zeytin

Minik Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm sıvı gereçleri kabımıza alıp güzelce karıştıralım. Kalan materyalleri ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Ben 5 su bardağı un kullandım ancak markasına nazaran değişebileceği için 3. Bardaktan sonra azar azar ek etmenizi öneririm.
  2. Yoğurduğumuz hamurumuzu 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Bu sırada sosumuzu ve üst gereçlerimizi hazırlayalım.
  3. Mayalanan hamurumuzu ikiye bölelim. Tezgahta merdane yardımıyla açalım. Ağız kısmı geniş bir bardak ile daire formunda hamurumuzu keselim.
  4. Kestiğimiz hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerine sosumuzu sürüp, üst gereçleri koyalım.
  5. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 30 dk pişirmeye bırakalım. Son 5 dakikasında tepsiyi çıkarıp kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına atalım.
  6. Kaşar peyniri eriyince fırından çıkaralım ve sıcak servis edelim. Afiyet olsun ???

Minik Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu