Yemek Tarifleri

Milföyden Çıtır Simit

Milföyden Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 100 gram kaşar peyniri

Bulamak için;

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su (60 ml)
  • Kavrulmuş susam

Milföyden Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle milföy hamurumuzu dondurucudan çıkartalım ve yumuşaması için bekletelim.
  2. Daha sonra milföyün uzun kenarına küp küp doğranmış kaşar peynirini yerleştirip rulo formunda saralım.
  3. Kaşar peynirlerinin akmaması için kenarlarına parmak uçlarımızla bastıralım ve iki ucundan hamuru buralım.
  4. Daha sonra simit halini vererek hamurun uçlarını birleştirelim.
  5. Geniş bir kasede su ve pekmezi karıştıralım.
  6. Hazırladığımız simitleri evvel pekmezli suya akabinde da kavrulmuş susama batıralım ve fırın tepsisine alalım.
  7. Tüm simitleri birebir formda hazırladıktan sonra evvelce ısıtılmış 180 °c fırında 20 dakika pişirelim.

Milföyden Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu