Yemek Tarifleri

Meskende Lahmacun İmali

Evde Lahmacun İmali Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı yaş yahut kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

İç harcı için;

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 2 büyük kuru soğan
  • 2 tane al biber (kapya biber)
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı isot
  • Bir tutam maydanoz

Evde Lahmacun İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak hamuru yoğuralım 2 su bardağı suyu kaba alıp mayayı ekleyip karıştıralım erisin. (mayayı fırında yapacağım için ekledim şayet farklı pişirme aparatı varsa mayaya eklemenizi gerek yok. )
  2. Tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim un ölçüsü kalitesine nazaran değişir denetimli ekleyin.
  3. 10 eşit beze yapalım üzerini bezle örtelim kurumasın.
  4. İç harcı için soğan ve biberi robottan geçirelim fazla suyunu süzelim şayet imkanının varsa zırhla yaparsanız daha hoş olur.
  5. İnce doğranmış maydanoz ve baharatları ve salçayı ekleyelim karıştıralım harcımız hazır.
  6. Fırını 250 c açalım güzelce ısınsın .
  7. 2 tane bezeyi tabak büyüklüğünde merdaneyle açalım açma tahtası yada kesme tahtası da olur üzerine açtığımız hamuru alalım avuç dolusu iç harcımızı parmaklarımızla yayalım.
  8. Fırın tepsisini aykırı çevirip yavaşça lahmacunu tepsiye kaydırarak alalım.
  9. İki tane tepsi hazırlayıp ısınan fırına verelim 8-10 dakika fırına nazaran değişir hafif kızarmaya başlayınca alalım tekrar başka hamurları da birebir halde yapıp pişirelim.
  10. Sıcak çıkan lahmacunları üst üste koyalım kurumasın yanına soğan salatası ayran ve yeşillik le servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Not; şayet fırınınız düşük ısıtıyor yada yavaş pişiren bir fırınsa pişmez sertleşir tavada üzerine kapak kapatıp pişirebilirsiniz.

Evde Lahmacun İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu