Yemek Tarifleri

Meskende Hamburger

Evde Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tali kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Hamburger ekmeği için gereçler;

  • 3.5 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı sarısı üzerine
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ

Üzeri için

  • Çörek otu kullandım susamda olur

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1.5 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tane küp küp doğranmış kornişon turşu
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber

Karamalize soğan;

  • 3 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Evde Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ekmeği için;maya şeker süt su bir kaba alınır maya eriyene kadar karıştırılır.
  2. Sıvı yağ yumurta akı yoğurt tuz eklenir.
  3. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. En son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip hoş yoğurup sitreçleyip 1 saat mayalanması için bekliyoruz.
  5. Maya mühletinden sonra hamurun havasını rlimozle bastırarak alalım.
  6. Sonra 7 modüle bölüp biçim verdikten sonra tepsiye dizip 20 dakikada tepside mayalanması için bekliyoruz.
  7. En son olarak üzerine yumurta sarısını sürüp üzerine çörek otu serpip 190 derece fırında altı üstü pişene kadar bekliyoruz.
  8. Sosu için; bütün gereçleri karıştırın ve buzdolabında bekletin.
  9. Karamalize soğan için; soğanlar yarımay halinde doğranır.
  10. Kızgın yağda sararıncaya kadar karıştırılır.
  11. Üzerine sirke, şeker ,tuz eklenip 5 dakikada bu halde karıştırılır.
  12. Köftesi için; bütün materyalleri bir laba lip yeterlice özleştirip yoğurduktan sonra hal verip buzdolabında yarım saat bekletilir.
  13. Uygun bi tavada yağ koyulmadan köfteler kızartılır. Ekmeklerin alt kısmına hazırlanan sos sürülür.
  14. Domates marul koyulur.
  15. Köftelerin üstüne hamburger peyniri koyulup eritilip ekmeğin içine koyulur. Kornişon turşuda koyulup hamburgerimiz hazırlanır şimdiden afiyet olsun. ?.

Evde Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu