Yemek Tarifleri

Mesken Yordamı Su Böreği

Ev Metodu Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 tane yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Yarım paket lor peyniri 100 gram beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Katlara ortalarına sürmek için;

  • 250 gr teremyağ (eritilmiş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Haşlamak için;

  • Bol kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamuru açmak için;

  • Mısır nişastası ve un

Ev Metodu Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta, su ve tuz düzgünce çırpıyoruz. Un denetimli bir formda eleyerek koyuyoruz 10 dk boyunca yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz.
  2. 12 eşit modüle bölüyoruz ve beze elde ediyoruz. Bezeler 10 dk dinlendirilir.
  3. Nişastalı un karışım serpiştirilerek tüm bezeleri açıyoruz,.
  4. Bir bezin üzerine dağıtarak koyuyoruz 3-5 dakika bekletiyoruz.
  5. Kaynayan suya tuz ve yağı ekliyoruz.
  6. İç harcı hazırlıyoruz. Fırın tepsisi tereyağ ile yağlanır.
  7. İlk tabana kuru yufkadan koyuyoruz yufkaları teker teker kısık ateşte kaynayan suya atıyoruz, 30 sn sonra çıkartıyoruz, soğuk suya alıyoruz suyunu süzdürüyoruz fazla suyu kağıt havluyla alıyoruz.
  8. Katlara tereyağından sürülerek 6 kat tepsiye dizilir. Yufkanın yarısindan sonra iç harcını eşit halde yayıyoruz.
  9. Kalan yufkalara birebir süreç devam ettirilerek tamamlıyoruz.
  10. Kalan yağ çokça üzerine sürülür, 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında ağır ağır pişiriyoruz.
  11. Üst kısmı kızarınca aksi çeviriyoruz, tekrar fırına sürüyoruz.
  12. Üstü de pişince fırından çıkarıyoruz.
  13. Dilimleyerek sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not:fırının orta değil bir altına koyuyoruz. Açmak için buğday nişastası ve unu karıştırabiliriz.

Ev Yöntemi Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu