Yemek Tarifleri

Mesken Üretimi Kıymalı Pide

Ev Üretimi Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 250 ml ılık su
  • Un

İç harç :

  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 4 diş sarımsak
  • 400 gram kıyma
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Yenibahar
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Ev İmali Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaba maya ,ılık su ve şekeri alıp karıştıralım.
  2. Ardından karışıma 2 yumurta,1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağ da ekleyelip karıştıralım.
  3. Sonra un ve tuz ekleyip çok sert olmayan bir hamur yapalım.
  4. Hamuru 30 dk mayalamaya bırakalım.
  5. İç harcı için biber, soğan ,domates ,sarımsakları rondodan geçirip bir kaba alalım.
  6. Bu harca kıyma, karabiber, pulbiber, kimyon, kekik, yenibahar,tuz ve çok az da su ekleyelim.
  7. Mayalanan hamurları uzunca bir biçimde incecik açalım.
  8. Açtığımız hamurun içine kıyma karışımını ekleyelim ve yanlardan hafif katlayarak kayık formunu verip tepsiye alalım.
  9. 250 ‘c fırında 15- 20 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Ev Üretimi Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu