Yemek Tarifleri

Mesken Üretimi Cheese Burger

Ev Üretimi Cheese Burger Tanımı İçin Malzemeler

Tangzhong harcı gereçleri ;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı su
  • 5 yemek kaşığı süt

Maya materyalleri ;

  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 50 gram ılık su

Hamur materyalleri ;

  • 400 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram süt
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Tangzhong harcı (önceden hazırladığımız)
  • Maya karışımı (önceden hazırladığımız)

Hamburger ekmeğinin üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı süt
  • Susam
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Karamelize soğan gereçleri;

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fincan su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Köfte harcı için materyaller;

  • 500 gram kıyma ( dana döş-tek çekim)
  • Tuz ve karabiber

Diğer hamburger materyalleri;

  • Marul
  • Kornişon turşusu
  • Hamburger sosu
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Cheddar peyniri

Ev Üretimi Cheese Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamburger ekmeğinin yapılışı; birinci evvel tangzhong harcını hazırlayalım bunun için küçük bir tencerede un,süt ve suyu pişirip kenara alalım.
  2. Daha sonra maya harcını hazırlamak için küçük derin bir kaseye maya,şeker ve suyu karıştırıp üzerini streçleyip 10 dk bekletelim.
  3. Hamur materyallerini yeterlice yoğurup en son tereyağını ekleyip 10 dk daha yoğurun.
  4. Kabın üzerini streçleyip 1 saat mayalandırın.
  5. 1 saat sonra hamuru porsiyonlara ayırıp yuvarlak hal verin.
  6. Fırın tepsisinde 30 dk daha mayalandırın.
  7. Üstlerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürüp 170 derece fırında 25 dk pişirin.
  8. Fırından çıkınca üzerine erimiş tereyağı sürün.
  9. Karamelize soğan yapılışı; Birinci evvel soğanları ince ince jülyen doğrayıp tavamıza alalım.
  10. Üzerine sıvı yağ,şeker ve suyu döküp en kısık ateşte karamelize olana kadar pişirelim.
  11. Ara orta yanmasın diye yanlardan su ekleyebiliriz. Rengi yoğunlaşıp karamelize olunca ocaktan alalım.
  12. Hamburger köfte yapılışı;Derin bir kapta kıyma,tuz ve karabiberi yoğurup yuvarlak biçim verelim.
  13. Arkalı önlü kızartıp pişirelim.
  14. Üzerlerine cheddar peynirini koyup eritelim.
  15. En son hamburger ekmekleri soğuyunca ortadan ikiye kesip,cheddarlı köftesini,marulu,hamburger soslarını,karamelize soğanı ekleyip yanında patates ile birlikte servis edelim. Afiyet olsun?.

Ev Üretimi Cheese Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu