Yemek Tarifleri
Mesken Üretimi Cheese Burger

Ev Üretimi Cheese Burger Tanımı İçin Malzemeler
Tangzhong harcı gereçleri ;
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı su
- 5 yemek kaşığı süt
Maya materyalleri ;
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 50 gram ılık su
Hamur materyalleri ;
- 400 gram un
- 1 adet yumurta
- 100 gram süt
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- Tangzhong harcı (önceden hazırladığımız)
- Maya karışımı (önceden hazırladığımız)
Hamburger ekmeğinin üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı süt
- Susam
- 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Karamelize soğan gereçleri;
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 fincan su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köfte harcı için materyaller;
- 500 gram kıyma ( dana döş-tek çekim)
- Tuz ve karabiber
Diğer hamburger materyalleri;
- Marul
- Kornişon turşusu
- Hamburger sosu
- Ketçap
- Mayonez
- Cheddar peyniri
Ev Üretimi Cheese Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamburger ekmeğinin yapılışı; birinci evvel tangzhong harcını hazırlayalım bunun için küçük bir tencerede un,süt ve suyu pişirip kenara alalım.
- Daha sonra maya harcını hazırlamak için küçük derin bir kaseye maya,şeker ve suyu karıştırıp üzerini streçleyip 10 dk bekletelim.
- Hamur materyallerini yeterlice yoğurup en son tereyağını ekleyip 10 dk daha yoğurun.
- Kabın üzerini streçleyip 1 saat mayalandırın.
- 1 saat sonra hamuru porsiyonlara ayırıp yuvarlak hal verin.
- Fırın tepsisinde 30 dk daha mayalandırın.
- Üstlerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürüp 170 derece fırında 25 dk pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine erimiş tereyağı sürün.
- Karamelize soğan yapılışı; Birinci evvel soğanları ince ince jülyen doğrayıp tavamıza alalım.
- Üzerine sıvı yağ,şeker ve suyu döküp en kısık ateşte karamelize olana kadar pişirelim.
- Ara orta yanmasın diye yanlardan su ekleyebiliriz. Rengi yoğunlaşıp karamelize olunca ocaktan alalım.
- Hamburger köfte yapılışı;Derin bir kapta kıyma,tuz ve karabiberi yoğurup yuvarlak biçim verelim.
- Arkalı önlü kızartıp pişirelim.
- Üzerlerine cheddar peynirini koyup eritelim.
- En son hamburger ekmekleri soğuyunca ortadan ikiye kesip,cheddarlı köftesini,marulu,hamburger soslarını,karamelize soğanı ekleyip yanında patates ile birlikte servis edelim. Afiyet olsun🙏.
Ev Üretimi Cheese Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın