Yemek Tarifleri

Mesken Tarzı Ağızda Dağılan Sultan Tatlısı

Ev Yolu Ağızda Dağılan Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125.gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un (kontrollü koyalım)

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Sunum için

  • 1 kase tahin
  • 1 kase dövülmüş ceviz

Ev Yöntemi Ağızda Dağılan Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için tencereye şekeri koyuyoruz.
  2. Üzerine suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika kaynatıyoruz.
  4. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  5. Hamuru için.Karıştırma kabına yumurta kırıyoruz. Üzerine bütün materyallerimizi koyuyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  6. Elimizle 4 bölüyoruz rulo olacak biçimde hal veriyoruz bıçak yardımıyla kesiyoruz.
  7. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye koyuyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  9. İlk sıcaklığı geçince ılık şerbetini döküyoruz.Afiyet olsun.

Not:sıcak iken ellemeyin dağılan bir tatlı.

Ev Metodu Ağızda Dağılan Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu