Yemek Tarifleri
Mesken Tarzı Ağızda Dağılan Sultan Tatlısı

Ev Yolu Ağızda Dağılan Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125.gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı un (kontrollü koyalım)
Şerbeti için
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
- 2 yemek kaşığı pekmez
Sunum için
- 1 kase tahin
- 1 kase dövülmüş ceviz
Ev Yöntemi Ağızda Dağılan Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için tencereye şekeri koyuyoruz.
- Üzerine suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika kaynatıyoruz.
- Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için.Karıştırma kabına yumurta kırıyoruz. Üzerine bütün materyallerimizi koyuyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Elimizle 4 bölüyoruz rulo olacak biçimde hal veriyoruz bıçak yardımıyla kesiyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı geçince ılık şerbetini döküyoruz.Afiyet olsun.
Not:sıcak iken ellemeyin dağılan bir tatlı.
Ev Metodu Ağızda Dağılan Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










Cevap bırakın