Yemek Tarifleri

Mercimek Köftesi (Asla Dağılmayan)

Mercimek Köftesi (Asla Dağılmayan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Mercimekle atılacak)
  • Üstünü 2 parmak gecene kadar sıcak su (Pişmesine göre)
  • Yarım su bardağı 2 parmak eksik ince bulgur
  • 1. 5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (Soğanla beraber)
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarımdan çok az kimyon
  • Yarım limondan çok az limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 avuç maydanoz
  • 3 adet taze soğan
  • Marul (İsteğe göre)

Mercimek Köftesi (Asla Dağılmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Çok lezzetli oldu deneyin kesinlikle haydi tarife geçelim.

  1. İlk evvel mercimekleri süzgeçle yıkayalım.
  2. Ardından tencereye ekleyin tuz eklenir.
  3. Üstünü geçecek kadar sıcak su eklenip karıştırılır kapağı kapatılır orta ateşte pişmeye bırakılır.
  4. Pişmesine nazaran su ekleyin ince bulgur ekleyip karıştırın 25 dk dinlendirilir.
  5. O ortada soğan ince ince doğranır yahut robottan geçirilip tavaya sıvı yağ alalım.
  6. Soğanları ekleyelim hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  7. Ardından şalca eklenip soğuyan mercimek ve bulguru geniş yoğurma kabına alalım.
  8. Salça sosunu üstüne gezdirilir.
  9. Pulbiber, karabiber ,kimyon tüm gereçleri güzelce yoğrulur.
  10. Sonra limon suyu çok az ekleyip nar ekşisi eklenip yoğrulur.
  11. Doğradığımız küçük küçük taze soğanı akabinde yeniden birebir halde maydonozu da ekleyip tekrardan yoğrulur.
  12. Şeklini verip istediğiniz üzere servis edebilirsiniz.

Mercimek Köftesi (Asla Dağılmayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu