Yemek Tarifleri

Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan (küçükse 2 adet)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 2 kaşık biber salçası

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mercimeği yıkayıp üzerini biraz geçecek kadar su koyalım, uygunca yumuşayıp hiç suyu kalmayana kadar haşlayalım.
  2. Yumuşayınca bulguru da içine atalım ve ocağı kapatalım.
  3. Onun sıcaklığında bulgurda oluyor su eklemeyelim.
  4. Tavada yağ soğan ve salçayı kavuralım.
  5. Mercimek ve bulgura ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  6. Sonra pulbiber, tuz, limon, nar ekşisi ve maydanozu da ekleyelim.
  7. Hepsini karıştırıp, biçim verelim.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu