Yemek Tarifleri

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 küçük soğan
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • 1,5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • 1 yemek kaşığı un

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mercimeği yıkayıp tencereye koyun.
  2. Üstüne havuç ve patatesi küp küp doğrayın ve soğanı da bütün olarak üstüne ekleyin.
  3. Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyin.
  4. Ocakta kaynatıp pişirin.
  5. Piştikten sonra blenderden geçirin.
  6. Sonra başka bir tencerede sosu yapmaya başlayın. Onun için zeytin yağı ve tereyağını eritin.
  7. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Çorbayı sosun içine dökün ve baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
  9. Bir iki taşım kaynatın ve altını kapatın.
  10. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu