Yemek Tarifleri

Mengen Çorbası (Bolu)

Mengen Çorbası (Bolu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane

Mengen Çorbası (Bolu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bulgurun üzerine geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  2. Çorba tenceremizde ince ince soğanları doğrayıp yağda sendirelim.
  3. 2 yemek kaşığı un ek edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Salçaları ek edip baharatlarını koyalım 2 su bardağı su varsa et suyu şayet yoksa 4 su bardağı su ek edip, üzerine haşlanmış bulgurumuzu ek edip karıştırın.
  5. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın dilerseniz servis ederken üzerine nane katabilirsiniz ben içine ek etmeyi tercih ettim yapacak olanlara afiyet olsun.

Mengen Çorbası (Bolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu