Yemek Tarifleri

Mehir (Ayran Çorbası)

Mehir (Ayran Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • 2 kilo yoğurt
  • Tuz
  • Tereyağı

Mehir (Ayran Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Buğdayı yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz.
  2. Üstüne 2 litre su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. 35 dakika kaynadıktan sonra açıp buğdayın yumuşayıp yumuşamadigini denetim ediyoruz.
  4. Diğer yandan yoğurda tuzumuzu ekleyip çırpıcı ile pürüzsüz hale getiriyoruz.
  5. Buğdayın üstünde su varsa direk yoğurdu yavaş yavaş karıştıra karıştıra döküyoruz.
  6. Dökme basamağında ocak kapalı olacak. Şayet buğdayın üzerindeki su az ise yoğurdu su ile inceltip o biçimde döküyoruz.
  7. Ocağın altını tekrar açıp karıştırarak çorba gereğince ısınınca altını kapatıyoruz. Kaynatmıyoruz. Yeterlice ısınması kafidir.
  8. İstediğimiz kadar çorbayı bir kaba koyup üstüne eritilmiş tereyağı koyarak servis yapabiliriz.

Not: düdüklü tencere kaynatma müddetleri farklılık gösterebilir. Bu buğdayın kalitesinden ötürü da değişebilir.

  • Not: tereyağı mecburi değildir. Biz çok sevdiğimiz için kullandık.
  • Çorbayı ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.Afiyet olsun:).

Mehir (Ayran Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu