Yemek Tarifleri
Mehir (Ayran Çorbası)

Mehir (Ayran Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram aşurelik buğday
- 2 kilo yoğurt
- Tuz
- Tereyağı
Mehir (Ayran Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğdayı yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz.
- Üstüne 2 litre su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- 35 dakika kaynadıktan sonra açıp buğdayın yumuşayıp yumuşamadigini denetim ediyoruz.
- Diğer yandan yoğurda tuzumuzu ekleyip çırpıcı ile pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Buğdayın üstünde su varsa direk yoğurdu yavaş yavaş karıştıra karıştıra döküyoruz.
- Dökme basamağında ocak kapalı olacak. Şayet buğdayın üzerindeki su az ise yoğurdu su ile inceltip o biçimde döküyoruz.
- Ocağın altını tekrar açıp karıştırarak çorba gereğince ısınınca altını kapatıyoruz. Kaynatmıyoruz. Yeterlice ısınması kafidir.
- İstediğimiz kadar çorbayı bir kaba koyup üstüne eritilmiş tereyağı koyarak servis yapabiliriz.
Not: düdüklü tencere kaynatma müddetleri farklılık gösterebilir. Bu buğdayın kalitesinden ötürü da değişebilir.
- Not: tereyağı mecburi değildir. Biz çok sevdiğimiz için kullandık.
- Çorbayı ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.Afiyet olsun:).
Mehir (Ayran Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın