Yemek Tarifleri

Mayasız Poğaça

Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1. 5 tatl kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un (3. bardaktan sonra denetimli ekleyelim)
  • 1. 5 paket kabartma tozu

İçi için;

  • 1 kase ufaltilmis beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, tuz, toz şeker ve kabartma tozunu alarak karıştıralım. Akabinde unu yavas yavas ek ederek yoğuralım. Hamurun üzerini streç sinema ile kapatarak 20 dk dinlendirelim.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alalım iç harcını koyarak istediğimiz hali verelim. Poğaçalarımızı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  3. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, susam ve çörek otu serpelim.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Mayasiz yumusack pogaçalar hazır afiyet olsun ?

Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu