Yemek Tarifleri

Mayasız Anne Poğaçası

Mayasız Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram erimiş tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 1 küçük kase beyaz peynir (isterseniz az da kaşar peyniri ekleyebilirsiniz, ben ekledim)
  • 4 su bardağı un (kontrollü)
  • İsteğe bağlı dereotu

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Mayasız Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kabın içerisinde, un ve peynir hariç başka materyalleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ek edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, bu ortada peyniride ekleyebilirsiniz.
  2. İstenilen boyutta hal verip fırın tepsimize diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz.
  3. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz. Fırınınızın pişirme ayarlarına nazaran bu müddete dikkat edersiniz.
  4. Üzeri güzelce kızardıktan sonra tepsimizi fırından çıkartıyoruz ve hafif ılındıktan sonra sofralarımızı şenlendiriyoruz 🙂 afiyet olsun?

Mayasız Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu