Yemek Tarifleri
Mayasız Anne Poğaçası

Mayasız Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram erimiş tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 1 küçük kase beyaz peynir (isterseniz az da kaşar peyniri ekleyebilirsiniz, ben ekledim)
- 4 su bardağı un (kontrollü)
- İsteğe bağlı dereotu
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Mayasız Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisinde, un ve peynir hariç başka materyalleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ek edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, bu ortada peyniride ekleyebilirsiniz.
- İstenilen boyutta hal verip fırın tepsimize diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz. Fırınınızın pişirme ayarlarına nazaran bu müddete dikkat edersiniz.
- Üzeri güzelce kızardıktan sonra tepsimizi fırından çıkartıyoruz ve hafif ılındıktan sonra sofralarımızı şenlendiriyoruz 🙂 afiyet olsun🌸
Mayasız Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın