Yemek Tarifleri

Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instat maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • 4-5 bardak denetimli un
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine)

Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık süt ve suyu şeker ve maya ile açalım. Tuz, yumurta akını ekleyelim unu yavaşça dökerek ele çok az yapışan bir hamur yapalım.
  2. Püf noktası çok yoğurmak mümkünse sert bir tabana çarparak güçlü yoğuralım materyal birbirine özdeşleşsin.
  3. Yoğurduğumuz hamuru uygun bir kapta kapağı kapatılarak mayalandırıyoruz. 20-25 dk kadar.
  4. Sonrasında mayalanan hamuru küçük bezeler halinde yuvarlayıp teker teker poaça biçimi verip tepsiye diziyoruz.
  5. Tepsi mayası alsın güzelce şişsin diye ben fırında 15-20 derece ısınmış fırında 5 dk bekletiyorum.
  6. Sonra çok bastırmadan yumurta sarısını sürüp, üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede 15-18 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ❤️

Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu