Yemek Tarifleri

Mayalı Hamur İle Açma Yada Pizza

Mayalı Hamur İle Açma Yada Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (Dışarıda duran) (Beyazları hamura sarıları üstüne)
  • 1 su bardağı ılık su 200ml
  • 1 su bardağı ılık süt 200ml
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ 200ml
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu pekmez
  • 1 paket kuru maya (Ben kuru ile yaptım)
  • 7 bardak un 200 ml (Yavaş ekleyin tahminen daha az ya da fazla kullanırsınız)

İçine

  • 1 su bardak lor peyniri
  • 1 su bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Piştikten sonra üstüne

  • 1 çay tabağı doğranmış maydanoz
  • 50 gram margarin /tereyağ
  • 2 orta uzunluk diş sarımsak

Mayalı Hamur İle Açma Yada Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Büyük bir kapta su süt şeker ve mayayı manuel olarak tel çırpıcı ile çırptım 5 dakika beklettim.
  2. Sonra sıvı yağ yumurta beyazı tuz ekleyip yeterlice karıştırdım.
  3. Sonra unu yavaş, yavaş ekledim ve uygunca yoğurdum.
  4. 1 saat hamurun üstünü hava almayacak formda kapattım ve beklettim mayalanmaya bıraktım.
  5. Ceviz den biraz büyük modüller aldım ve uzun uzun açtım, peynirleri bir kapta karıştırıp ayırdığım kesimlere ekledim halini verdim.
  6. İsterseniz simit formunda de yapabilirsiniz.
  7. Tepsiye dizip 20 dk orda da mayalandırdım.
  8. Üstünde yumurta sarılarına pekmezi karıştırıp sürdüm.
  9. Normal ayar fırında orta sırada 180 derecede pişirdim.
  10. Margarini erittim lakin pişirmedim ocaktan alıp içine 2 orta uzunluk diş sarımsak rendeledim ve maydanoz ekledim fırından çıktığı üzere üzerlerine sürdüm.
  11. Pizza yapacaksanız da hamuru birebir halde yoğurup elinizle yağlı kağıdın üstünde incecik açın.
  12. 10 dk bekleyip üstüne ayarladığınız gereçleri koyup birebir ayarda fırına verin.

Mayalı Hamur İle Açma Yada Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu