Yemek Tarifleri

Mayalı Açma

Mayalı Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine;

  • Susam

Mayalı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık su, süt, şeker, tuz, yumurtaların beyazı, sıvı yağ ve mayayı bir kaba koyup üzerine unu ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım .
  2. Üzerini kapatıp mayanlamasını bekleyin.
  3. En az 1 saat sonra tezgahın üstüne bir yemek kaşığı sıvı yağ döküp yayalım.
  4. Hamuru açıp 3 kaşık yumuşak tereyağını her yerine sürelim.
  5. Hamuru dörde katlayıp tekrar yavaşça açalım .
  6. Bıçakla 2 parmak eninde şeritler yapalım ,iki ucunu bir ortaya getirip kıvıralım simit görünümü verip tepsiye hepsini birebir biçimde yapıp dizelim.
  7. Tepsi mayasını bekleyip üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
  8. 170 derecde üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun.

Mayalı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu