Yemek Tarifleri

Mantı Makarna

Mantı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket mantı makarna
  • 150 gram kadar kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı galete unu yahut ekmek kırığı
  • 6 su bardağı su 250 ml
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı salça

Üzeri için;

  • 4 / 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Mantı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kıyma, tuz, karabiber, soğan, ekmek içini yoğuruyoruz, mantıların içini fotoğrafta gördüğü üzere dolduruyoruz tencereye sıvı yağ, tereyağ ek ediyoruz.
  2. Yağımız kızınca içine salça ek ediyoruz kavuruyoruz üzerine kaynar su döküyoruz mantıları ek ediyoruz 12 dk haşlıyoruz hafif sulu olacak altını kapatıyoruz 5 dk dinlendirelim.
  3. Servis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  4. Sosu için; tavaya yağlarımızı alalım biraz kızdıralım, içine toz biber ekleyelim, yoğurdun üzerine gezdirelim.

Mantı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu