Yemek Tarifleri

Mantı Lezzetinde Banvit Tavuk Döner

Mantı Lezzetinde Banvit Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket Banvit Piliç Yaprak Döner
  • 2 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Yarım Çay kaşığı tuz

Üzerine;

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Mantı Lezzetinde Banvit Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle Banvit tavuk döneri biraz keserek küçültelim.
  2. Tavaya alalım ve 4-5 dakika karıştırarak pişirelim. Bir tabağa alarak soğutalım.
  3. Yufkayı 4 e bölelim. Her kesime dönerden koyarak saralım ve iki parmak kalınlığında keselim.
  4. Tepsiye yerleştirelim.
  5. Sos için salça, yağ, su ve tuzu karıştıralım. Tepsiye dökelim.
  6. 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirelim.
  7. Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve toz biberli erimiş tereyağı gezdirelim.
  8. Afiyet olsun ????

Mantı Lezzetinde Banvit Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu