Yemek Tarifleri

Mantarlı Tavuklu Krep

Mantarlı Tavuklu Krep Tanımı İçin Malzemeler

Krep için:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 600 gram tavuk
  • 1 paket mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet domates

Mantarlı Tavuklu Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz.
  2. Tavaya evvel sıvı yağ alıp tavuklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Mantar, soğan, sarımsak ve biber küp küp doğranır.
  4. Tavuklar suyunu çekince tavaya eklenir.
  5. Tuz, karabiber de eklenir.
  6. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  7. Un da eklenir karıştırılır.
  8. Pişince aktı kapatılır soğumaya bırakılır.
  9. Krep için tüm materyaller eklenip karıştırılır.
  10. Hafifçe yağlanmış krep tavasında gerili önlü pişirilir.
  11. Kremlerin ortalarına tavuklu harç konulup kare biçiminde kapatılır. Karşıt çevrilir.
  12. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve 1 dilim domates konulur.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derece durumda kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Servise hazırdır afiyet olsun.

Mantarlı Tavuklu Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu